Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  buđenje ujutru

  Zašto je buđenje uglavnom stresno?

  Buđenje vam uvek predstavlja problem? Evo šta bi mogao da bude razlog

  Ako se budite i osetite da vam srce ubrzano kuca, ne uznemiravajte se previše. Česti osećaji stresa i anksioznosti mogu podstaći prodiranje hormona, koji pojačavaju rad srca, direktno u krv.

  Uz prebrzo kucanje srca nakon buđenja, ljudi s ovim problemom se još mogu boriti i sa nemogućnošću dobrog odmora, plitkim disanjem i kratkim dahom.

  Sledeći u nizu razloga zašto je buđenje stresno je ishrana koja ima veliki uticaj na kvalitet sna (pogotovo nakon obroka pojedenih u kasne sate). Konzumiranje šećera pre odlaska na spavanje može biti jedan od uzroka ubrzanog kucanja srca, kao i konzumiranje kofeina.

  buđenje

  Spavanje (Unsplash)

  Buđenje: Simptomi stresa

  Uz kucanje srca, kao simptomi javljaju se još i nervoza, anksioznost, kao i nemogućnost spavanja. 

  Anemija je još jedan od razloga zbog kojih je buđenje trenutak kad osetite da vam srce ubrzano lupa. Osobe s anemijom nemaju dovoljno crvenih krvnih zrnaca koja cirkulišu organizmom, što dovodi do brojnih problema.

  Možda čak i nelogičan razlog, ali navodno je i nedostatak sna jedan od razloga buđenja s ubrzanim kucanjem srca. Jedno istraživanje provedeno u SAD-u je pokazalo kako nakon samo 24 sata nedostatka sna ljudima srce kuca brže i krvni pritisak im se automatski podiže.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE