Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Saša Lokner 20. avgusta na Gardošu

    Klavijaturista i kompozitor Aleksandar Saša Lokner prirediće koncert ambijentalno-elektronske muzike 20. avgusta, u okviru festivala „Leto na Gardošu“ u Zemunu.


    Poznat kao član grupe „Bajaga i Instruktori“, Lokner će se ovog puta predstaviti publici kompozicijama sa pretežno instrumentalnih albuma „Naos“ (1994) i „Evropa Elektro Ekspres“ (2004), svojom muzikom za pozorište i televiziju, kao i sa nekoliko poznatih tema drugih kompozitora u svojoj obradi.

    Lokner će na Letnjoj pozornici, na Gardošu, nastupiti sa perkusionistom i pevačicom Aleksandrom Saškom Janković, a izvođenje će pratiti video-projekcije.

    Sa albuma „Naos“, koji je radio sa klavijaturistom Lazom Ristovskim (1956-2007), delimično inspirisanim manastirom Žiča, Lokner će izvesti kompozicije „Naos“, „Bela čokolada“, „Pure Love“ i druge.

    Na repertoaru će biti i melodije sa Loknerovog samostalnog albuma „Evropa Elektro Ekspres“ – „Boy’s Life“, „Detroit“, „Melodija za skupe liftove“, „Put za istok“ i druge.

    Lokner je povodom koncerta izjavio da je prvi koncert sa svojim bendom imao upravo na Gardošu. „Mislim da je to bilo negde 1978. godine, kad sam bio sedmi ili osmi razred. Od tada mi je bila želja da napravim svoj koncert upravo tamo, na Gardošu, i sada će se to konačno desiti“, dodao je Lokner.

    Trenutno priprema novi solo album, a ulaznice za njegov koncert u Zemunu koštaju 400 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE