Masažom i biberom do boljeg zdravlja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Masažom i biberom do boljeg zdravlja

  Rezultati novih medicinskih istraživanja znaju biti vrlo iznenađujući. Koja neobična metoda zaustavljaju žudnju za nikotinom, a koja krvarenje?

  Na MensHealth.com razmatrali su zanimljivije rezultate novih istraživanja i izdvojili nekoliko iznenađujućih saveta. Primera radi, ako kupujete hranu gotovinom imate manju sklonost ka kupovini nezdrave hrane i slatkiša. S druge strane, ako kupujte na karticu, u korpu ćete najčešće ubaciti nepotrebne kekseve.
   
  Već znate da vitamin D kojeg dobijemo opreznim izlaganjem suncu jača mišiće pa su oni manje skloni povređivanju? A jeste li čuli za rezultate ova dva istraživanja?

  Masaža uklanja želju za pušenjem


  Muči li vas žudnja za nikotinom pokušajte jednostavan trik. Masirajte kožu između kažiprsta i palca te srednji deo dlana. Studija objavljena u Preventive Medicine pokazala je da muškarci koji koriste ovu tehniku puše 25 posto manje cigareta mesečno nego 10 drugih koji koriste druge načine odvraćanja pažnje – poput žvakanja. Ova masaža nas smiruje i zapošljava nemirne ruke.

  Zaustavite krvarenje uz pomoć začina


  Kad se sledeći put posečete u kuhinji, posegnite za crnim biberom, kaže dr Roberta Li iz Beth Israel Medical Center. Ranu isperite pod mlazom hladne vode, operite i sapunom ako ste rezali meso. Zatim pospite biberom i zavijte ranu. Krvarenje će stati. Crni biber deluje kao analgetik, deluje protiv bakterija i sepse. I ne brinite se, neće peći – samo pazite da ne završi u očima.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE