Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruski tajkun bi da kupi Pink?

    Ruski tajkun zainteresovan da kupi Televiziju Pink, ali je dobio negativan odgovor saradnika Željka Mitrovića, piše Blic.

    Pink nije na prodaju, poručili su saradnici Mitrovića Rusima koji su zainteresovani da kupe "ružičastu televiziju", saznaje Blic, čiji obavešteni izvor lista navodi da se ruski tajkun, čije ime nije želeo da otkriva, prethodnih dana sastao sa Mitrovićevim advokatima i njegovim najbližim saradnicima.

    Rus nije krio da je zainteresovan za kupovinu TV Pink, čak je pitao i kolika je cena. Odgovorili su mu, međutim, da Pink nije na prodaju. Priča je na tome završena, kaže sagovornik Blica, koji nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje da je tajanstveni Rus zapravo Konstantin Malofejev, jedan od omiljenih tajkuna Vladimira Putina.

    Kako je Blic već pisao, tim dobro plaćenih Malofejevljevih advokata već godinu dana krstari Srbijom, tražeći prilike za kupovinu medija.

    Ovaj 42-godišnji biznismen blizak Putinu, planira da kupi ili u krajnjem slučaju pokrene jednu televiziju sa kablovskom i jednu sa nacionalnom frekvencijom, dnevne novine i, kao vrhunac širenja uticaja, čak i marketinšku agenciju. U svemu mu, navodno, pomaže odbegli srpski biznismen Bogoljub Karić.

    Malofejev se, posle izvesne pauze, pre nekoliko meseci ponovo pojavio u Beogradu. Prema rečima našeg sagovornika, sve češće boravi u srpskoj prestonici, što bi, prema njegovoj proceni, trebalo da rezultira kupovinom jedne kablovske televizije za početak.

    Malofejev je vlasnik i jedne popularne grčke televizije, dok je u Bugarskoj ušao u posao kupovine kanala TV7 i News 7 sa kontroverznim bugarskim tajkunom Cvetanom Vasilevom, donedavnim vlasnikom paraćinske Staklare.

    Malofejev je, inače, predstavljen i kao glavni organizator prenošenja "Svetog ognja" iz Izraela u Beograd povodom Uskrsa, aprila prošle godine. On se, istovremeno, nalazi na spisku ruskih biznismena koji su pod sankcijama EU zbog pružanja podrške proruskim snagama na istoku Ukrajine.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE