Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnici: Direktor kupuje jahte, a mi dve godine bez plate

    Radnici građevinskog preduzeća “Ratko Mitrović” stupili su danas u generalni štrajk i traže isplatu 22 zaostale zarade i smenu direktora.

    Kako se navodi u saopštenju Saveza samostalnih sindikata Srbije, zaposleni će štrajkovati u krugu preduzeća, a od nadležnih traže isplatu zaostalih zarada, smenu direktora Dušana Basare, povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina za odlazak u penziju.

    Zaposleni tvrde, kako piše u saopštenju SSSS, da za sve to najveću odgovornost snosi direktor, zbog čega se zahteva njegova smena i da nadležni organi preispitaju njegovu privatnu imovinu.

    Radnici su zabrinuti za svoju i sudbinu preduzeća, nije im obezbeđen posao i ništa se ne čini na realizaciji unapred pripremljenog plana reorganizacije, zbog čega se svesno vodi preduzeće u stečaj, navodi se i dodaje da za to vreme novac od zakupa imovine (pokretna mehanizacija, državno zamljište, fabrika betona), direktor ubira i preko „neregularnih računa“ preliva i usmerava na povećanje svoje lične imovine (jahte, kuće, skupi automobili), imovine svojih članova porodice i malobrojnih bliskih saradnika.

    “Direktor ne postupa po nalozima inspektora za rad koji mu je naložio isplatu zarada i uručenje obračunskih lista zaposlenima, pa je inspektor bio prinuđen da podnese prekršajnu prijavu i krivičnu prijavu ali ni to još uvek nije dalo rezultate. Radnici još uvek nisu dobili obračunske liste za neisplaćene zarade za 22 meseca, kako bi prinudnim putem ostvarili svoje zarade”, piše u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE