Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Knjaz u ćošku zbog Jane`

    Srbija je potpuno otvorila tržište za hrvatske kompanije i traži "bar upola takve uslove i za naše kompanije", poručuje premijer Aleksandar Vučić.

    "Vi kada uđete u naše velike markete, kojima smo mi širom otvorili vrata, mi ne možemo da vidimo Knjaz Miloš, kompaniju koja je stara više od 200 godina, ali ćemo da vidimo sve druge", rekao je Vučić novinarima u Požarevcu.

    Vlada Srbije će, dodao je, da radi s hrvatskim prijateljima na tom poboljšanju, ali je primetio da kada "neko zarađuje ogroman novac u Srbiji treba da obezbedi minimalne uslove našim kompanijama u svojoj zemlji".

    "Nemamo mi ništa protiv Jane, Jamnice i drugih kompanija, ali srpski Knjaz Miloš je negde u ćošku i to se onda tu naravno manje prodaje, a u njihovim zemljama se uopšte ne prodaje", naveo je Vučić.

    Kako je primetio, fer je i pošteno da se to traži od Hrvatske. "Kao predsednik vlade uopšte se ne plašim odgovora, ovakvih i onakvih, jer smo mi ponudili kompletno naše tržište kao na dlanu i dali im punu slobodu funkcionisanja i rada u našoj zemlji i čak i ne tražimo tako dobru i čistu situaciju kao u Hrvatskoj.

    "Samo tražimo da naše uspešne kompanije puste da rade bar 50 odsto u onakvim kapacitetima i pod onakvim uslovima kako mi njih puštamo da rade u Srbiji", naglasio je Vučić, zaključivši da je to pošten način da se sa nekim razgovara.

    Višak od 10 ili 12 radnika

    U svim ministarstvima i javnoj administraciji je smanjen broj zaposlenih, izjavio je Vučić i najavio da će biti još smanjenja.

    U odgovoru na pitanje novinara on je demantovao da je vlada u periodu dok je trajala zabrana zapošljavanja u javnom sektoru zaposlila 9.000 ljudi, procenivši da su takve informacije besmislene i netačne.

    "Kada je reč o onima koji su zaposleni na neodređeno vreme svuda imate pad broja zaposlenih. Mi imamo pad zaposlenih u svakom ministarstvu u kompletnoj javnoj administraciji. Možda samo u jednom ministarstvu i to silom prilika, ima 10 ili 12 radnika viška, dok svi ostali imaju manje zaposlenih."

    I to je negde na nivou od 7.500 ljudi i biće ih još manje. Ali kako sad nekom da objašnjavam da ne može da se meri januar sa julom, već jul sa julom, primetio je Vučić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE