U Srbiji kao da postoje dve `struje` menadžera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Srbiji kao da postoje dve `struje` menadžera

  Ministarstvo privrede Srbije odbacilo je ocene Mreže za poslovnu podršku da su strani investitori u Srbiji nesigurni i nezadovoljni poslovanjem.

  "Ovakve neozbiljne i neodgovorne izjave, očigledno su bazirane na ličnim utiscima autora ovakvih pamfleta, koji ne mogu i ne žele da se pomire s pozitivnim rezultatima rada Vlade Srbije", navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

  Dodaje se da su privrednici okupljeni oko Saveta stranih investitora, Nemačkog poslovnog saveta u Srbiji i ostalih udruženja privrednika, više puta pohvalili reformske poteze Vlade Srbije, poslovnu klimu i najavili nove investicije.

  Kako je navedeno, tekuća privredna kretanja u 2015. karakterišu povoljna ekonomska i platnobilasna kretanja, niska i stabilna inflacija, nastavak uspešne realizacije mera fiskalne konsolidacije i strukturnih reformi, ostvarena relativna stabilnost na domaćem deviznom tržištu.

  Mreža za poslovnu podršku je saopštila da je anketa menadžera 224 kompanije pokazala da privrednici smatraju da je poslovanje u Srbiji u prvih osam meseci ove godine značajno rizičnije nego u 2014. godini.

  Takođe se navodi da je sve veći broj stranih kompanija koje su nezadovoljne radom firmi otvorenih u Srbiji, pošto su troškovi poslovanja visoki, a dobit sve niža ili se posluje s gubitkom.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE