Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    9 zanimljivih činjenica o muškarcima

    Sajt “Time” objavio je listu činjenica o muškarcima, zasnovanih na istraživanju. Proverite koliko toga znate o jačem polu.

    – Kompanije plaćaju žene više ako direktor ima ćerku.
    Efekat je jači kada je u pitanju prva ćerka, a još jači ako je ćerka prvo dete. Rođenje ćerke direktora utiče na zaposlene žene koje imaju višu stručnu spremu ili rade za manje firme.

    – Ako određeni posao neće uticati na muškarca tako što će biti privlačniji ženama, postaće manje ambiciozni (u pogledu posla).
    Ovo se najčešće odnosi na one koji tek treba da se ožene. Za njih važi da rade manje ukoliko vide da njihov posao ne utiče na uspeh kod žena.

    – Možete da predvidite sa koliko žena je muškarac spavao po tome koliko je zabavan.
    Generalna i verbala inteligencija mogu da predvide smisao za humor, što dalje može da ukaže na uspeh sa suprotnim polom – odnosno na broj seksualnih partnerki. Takođe, muškarci pokazuju prosečno veći smisao za humor od žena.

    – Ako vesti prezentuje atraktivna voditeljka, muškarci će teže zapamtiti vesti.
    Istraživanja pokazuju da muškarci gledaju TV prezenterku kao seksualni objekat, i da teže pamte vesti. To nije slučaj sa ženama koje gledaju atraktivnog muškog TV prezentera.

    – Većina reklama prikazuje muškarce malo priglupim.
    Na osnovu preko 400 reklama na televiziji, istraživanja su pokazala da su muškarci prikazani kao neuspešni, nezadovoljni, i često ismejani od strane drugih.

    – Siromašniji muškarci više vole bucmaste žene. Bogatiji vole mršavije.
    Istraživanja idu dotle da pokazuju da gladni muškarci preferiraju deblje žene. To u nekom smislu ima veze sa siromaštvom.

    – Udaranje stvari čini da se muškarci osećaju bolje.
    Javno ispoljavanje agresije može da smiri muškarca. A podaci pokazuju da koreni potiču u kulturi vaspitanja muške i ženske dece.

    – Šanse da otac nije biološki otac deteta su 10%.
    Ovo su prosečni podaci širom sveta. Međutim, ukoliko otac sumnja da nije biološki otac i uradi DNK test, šanse da dete nije njegovo jesu 30%.

    – Muškarci, kao i žene, mogu da odglume orgazam.
    Dok 50% žena glumi orgazam, muškaraca je duplo manje. Najčešći razlozi su zato što žele da se čin što pre završi, izbegnu negativne posledice (na primer povrede partnerova osećanja)…

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE