Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Australijski biznismen pomaže grčkom penzioneru sa fotografije koja je obišla svet

    Australijanac James Koufos odlučio je da pomogne grčkom penzioneru čija je fotografija, na kojoj je snimljen kako očajan sedi na podu ispred jedne banke, obišla svet i postala simbol grčke krize.

    Fotografija grčkog penzionera Giorgosa Chatzifotiadisa, koji je snimljen kako očajan i u suzama sjedi na podu ispred banke u Solunu koja je odbila da mu da novac, u rekordnom roku je obišla svet i postala jedan od najvećih simbola krize koja trese Grčku.

    Čovek na fotografiji jedan je od, nažalost, mnogobrojnih grčkih penzionera koji su uzaludno čekali ispred vrata banaka kako bi podigli svoju penziju, ali bezuspešno.

    Chatzifotiadisova priča o slomu koji je doživio nakon što mu je i četvrta banka zatvorila vrata, osvanula na naslovnicama mnogih svetskih medija i tako došla do jednog Australijanca koji je odlučio da mu pomogne.

    >>>>Kratka priča fotografije koja je obišla svet

    Sedamdesetsedmogodišnji Chatzifotiadis učinio se poznatim 41-godišnjem Jamesu Koufosu iz Sydneya, a nakon što je preko društvenih mreža došao do podataka o očajnom grčkom penzioneru, ispostavilo se da se radi o čoveku koji je s njegovim ocem išao u školu.

    Koufos, inače grčkog porekla, odlučio je da otputuje u Grčku i pomogne Chatzifotiadisu, a osnovao je i fond s ciljem prikupljanja novca za pomoć, kako prenosi Daily Mail.

    "Neću dopustiti da moj sunarodnik, koji je celi život teško radio, sada gladuje", izjavio je australijski biznismen i, kako prenosi Time, obećao da će grčkom penzioneru slati 250 evra svake nedelje, "dok god to bude potrebno".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE