Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nema naznaka o džipu iz Kragujevca

    U fabrici automobila u Kragujevcu nisu primećene aktivnosti koje bi ukazivale da su u toku "dodatne provere montažnog procesa" za proizvodnju džipa.

    Pojedini domaći mediji su preneli da u kompaniji Fiat Chrysler automobili Srbija u Kragujevcu od septembra počinju pripreme za probnu proizvodnju džipa "LX".

    Ovu informaciju, navode mediji, sa saradnicima iz Kragujevca "podelili" su članovi grupe Italijana, koji su ovde nedavno doputovali radi dodatnih provera montažnog procesa u fabrici.

    U kragujevačkoj fabrici, gde je proizvodnja ponovo zaustavljena, ovim povodom nije se oglasio menadžment, zato što se o razvojnim planovima svih fabrika koje posluju u okviru Grupacije Fiat Chrysler odlučuje u Torinu ili Detroitu, dok se fabrički sindikat stara o pravima i interesima zaposlenih i ne meša se u poslovnu politiku firme.

    U sindikatu, ipak, za list Danas kažu da bi bili presrećni ako je ta informacija tačna. Međutim, ističu da u fabrici nisu primetili aktivnosti koje bi ukazivale da su u toku "dodatne provere montažnog procesa". Tvrde i da u fabrici osim Italijana koji su već duže u Kragujevcu, nema nove grupe njihovih zemljaka.

    Predsednik sindikata u kompanija FCA Srbija Zoran Marković potvrdio je da se ta sindikalna organizacija minule sedmice obratila predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću sa zahtevom da počne pregovore sa menadžmentom Fiata o proizvodnji još jednog modela u Kragujevcu.

    Alternativni zahtev Vučiću je da Vlada, u saradnji sa Fiatom, obezbedi nova tržišta za automobile proizvedene u kragujevačkoj fabrici.

    "Radnici su sve zabrinutiji i svakodnevno traže odgovor na pitanje kakva je budućnost fabrike. U sindikatu smatramo da razloga za zabrinutost još uvek nema, ali počinjemo da se pitamo šta će se dešavati sledeće godine, ukoliko dođe do drastičnijeg pada prodaje 500L na svetskim tržištima", kaže Marković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE