Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američki Alergan i Actavis poslovaće zajedno u Srbiji

    Farmaceutske kompanije Alergan i Actavis poslovaće u Srbiji od 1. juna kao jedinstvena kompanija, saopštio je danas Actavis.

    "Tim spajanjem, pacijentima u Srbiji postaće dostupne i najnovije terapije u lečenju velikog broja bolesti i poremećaja, a Actavis će u Srbiji postati i lider u proizvodnji preparata koji se koriste u tretmanu problema starenja kože i u druge estetske svrhe", navodi se u saopštenju.

    Direktor Actavisa za Srbiju i Adrija regiju Pavle Marjanović je kazao da će tokom 2015. ta jedinstvena kompanija uložiti značajna sredstva u istraživanje i razvoj lekova, kako bi pacijentima obezbedila nove inovativne lekove i olakšala dostupnost generičkih lekova.

    Kako je saopšteno, spajanje Alergana i Actavisa otvara nove mogućnosti i za fabriku Zdravlje iz Leskovca, koja je uspešnim poslovanjem po svim poslovnim parametrima u svojoj kategoriji osvojila nagradu Actavisove "Fabrike godine" u 2014. godini.

    "Zahvaljujući uvođenju novih proizvoda značajno smo povećali obim proizvodnje i otvorili radna mesta za preko 100 novih zaposlenih u Leskovcu, kako bismo odgovorili na zahteve domaćeg, ali i sve brojnijih međunarodnih tržišta na koja izvozimo oko 70 odsto naše ukupne proizvodnje", istakao je generalni direktor fabrike Zdravlje Actavis Bojan Jović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE