Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Telenor povećao prihode i broj korisnika

    Prihodi kompanije Telenor Srbija u prvom kvartalu 2015. godine veći su za šest odsto na godišnjem nivou i iznose 10,5 milijardi dinara, dok je baza korisnika povećana za 1,9 odsto, na 3,2 miliona.

    Uprkos nižim cenama terminacije u domaćim mobilnim mrežama i usporavanju srpske privrede, što se negativno odrazilo na celokupno tržište, zadržali smo čvrstu lidersku poziciju u pogledu prihoda, saopštio je Telenor.

    "Posvećeni smo unapređenju telekomunikacione industrije u Srbiji i dugoročno smo opredeljeni ka razvoju srpskog tržišta. Naša strategija ostaje obezbeđivanje mreže vrhunskog kvaliteta za korisnike, a uvođenje 4G mreže važan je korak na tom putu."

    Nastavićemo da pružamo najmodernije inovativne proizvode i usluge koje naši korisnici lako koriste, s posebnim fokusom na objedinjenu ponudu Telenora i Telenor banke, izjavio je izvršni direktor finansija Telenora Erlan Neten.

    U prvom kvartalu 2015, Telenor grupa ostvarila je prihod od 30,2 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast od 7,6 odsto. Neto dobitak iznosio je 4,1 milijardu norveških kruna, odnosno 2,70 kruna po akciji, navodi se u saopštenju. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE