Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posetite grad u kojem milijarderi odmaraju

    Nekada Antipolis, danas grad koji je sačuvao duh starina, ima savršen izbor kulturnih znamenitosti i odličan noćni provod – drevni Antib. Zbog nesvakidašnjeg mira, svežeg vazduha i šumovitog zaklona, brojni milioneri su ovde razbacali svoje luksuzne kuće i bogate vile.

    Dragulj Azurne obale, smešten je između Nice i Kana i ima tri vrlo različite i podjednako primamljive celine: Antibes– stari, istorijski deo grada, sa obiljem kafea, primamljivih restorana, zanosnih hotela i sa nekoliko pozorišta sa predstavama na otvorenom; Juan les Pins – urbaniji i moderniji deo ovog letovališta sa odličnim noćnim provodom, za one koji žele da okušaju sreću ima puno kockarnica, a za dame koje vole šoping – prodavnice rade celu noć; Cap d’Antibes – rt okružen šumovitim parkom, pravo prirodno i sa ukusom negovano mesto za odmor i šetnju. 

    Od srednjeg veka, pa na ovamo, uske ulice popločane kamenom zadržale su svoj autentični izgled. Ovaj deo grada valja obići peške i usput posetiti neki od muzeja i svakako Pikasov muzej, gde se između ostalog nalaze i keramički tanjiri, koje je on lično oslikao.

    Peščane i šljunkovite plaže su smeštene na 25 kilometara dugoj obali. Posebnu turističku atrakciju čini luka Port Vauban, koja postoji od rimskog doba, a danas su ovde smeštene jahte milijardera kao što su Roman Abramovič i Pol Alen.

    Za poklonike džez muzike, već 40 godina za redom se održava najveći evropski džez festival Jazz à Juan. Zbog dobre ponude, Antib je pristupačan i idealan za sve vrste odmora – za porodice sa decom, za ljubitelje istorije i umetnosti, za one koje vole prirodu kao i za za one koji dolaze da se dobro provedu. Blizina i drugih turističkih centara je idealna za kraće izlete – u Nicu, Kan i u poznati tehnološki park – Sophia Antipolis. Ako još niste rešili gde na letovanje ove godine, Antib bi bio odličan izbor za vas!

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE