Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dragan `Simpo` Tomić i u 78.godini ne odustaje od biznisa

    Dragan Tomić, koji je na čelu Simpa bio gotovo pet decenija, osniva firmu koja će se baviti prodajom nameštaja i opremanjem nekretnina, saznaje Blic.

    Tomić, koji će 5. oktobra napuniti 78 godina i koji je odnedavno i zvanično penzioner, ne odustaje od biznisa. Kako je i sam potvrdio za Blic, bivši direktor regionalnog giganta u proizvodnji nameštaja planira da već početkom maja pokrene privatni posao.

    Nova firma u kojoj će Tomić biti suvlasnik biće u Beogradu, a njegov partner – strana kompanija.

    “Reč je o konzorcijumu u kome će pored mog kapitala biti uložen i strani novac. Prodavaćemo nameštaj i opremati enterijere, od stanova do hotela. Nije isključena ni proizvodnja”, kaže Tomić.

    To je posao po kome je svojevremeno i Simpo bio poznat.

    Tomić najavljuje da će raditi i kao konsultant i savetovati firme koje se bave tom delatnošću.

    Ovaj poznati privrednik, koji je opstao i posle raspada Jugoslavije, penzionisao se 1. januara ove godine, 13 godina nakon što je ispunio uslov za odlazak u penziju.

    Kako se navodi u tekstu, svoju karijeru počeo je 1956.godine kao referent za investicije u opštini Vranje, 1963.godine se zapošljava u Simpu, da bi četiri godine kasnije postao direktor. Tokom 90-tih imao je uplive u privatni biznis sa farmom ovaca na Vlasini, fabrikom peciva SIMPEK, a šest godina je bio i u vladi Mirka Marjanovića.

    Foto: Bizlider.org

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE