Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko će na čelo RTS?

    U trku za direktora Radio-televizije Srbije zasada je ušlo 19 takmaca, potvrdio je Novostima prof. dr Zoran Popović, predsednik Upravnog odbora javnog servisa.

    Zvaničan rok za prijavljivanje kandidata za novog direktora istekao je u ponedeljak, a ostalo je još nedelju dana za prijave koje putuju poštom. O imenima se samo spekuliše, jer su koverte sa prijavama zatvorene.

    Ne znamo ko se prijavio. Niko od potencijalnih učesnika nije se javno interesovao o pojedinostima konkursa. To ćemo otkriti na sednici UO u ponedeljak 23. marta, kaže Popović. On očekuje da do tada stigne još prijava. Ukupno će ih, prema slobodnoj proceni, verovatno biti oko 25.

    O imenima se i dalje u medijskim krugovima samo spekuliše. Navodno, među 12 onih koji su se zasigurno prijavili dva najpoznatija imena su Aleksandar Crkvenjakov i Srđan Šaper.

    Prvi je bio na čelu RTS od 2001. do 2004. godine, kada je smenjen, a na njegovo mesto postavljen pokojni Aleksandar Tijanić. Srđan Šaper vlasnik je marketinške agencije i nezvanični savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

    Prema saznanjima Novosti, ljudi koji su pominjani prethodnih meseci kao ozbiljni kandidati, poput Verana Matića, Gorana Karadžića i sadašnjeg v. d. direktora RTS Nikole Mirkova, nisu poslali prijave.

    Posle otvaranja prijava, na sednici u ponedeljak, članovi UO imaće rok da razmotre programe koje su ponudili svi kandidati.

    Za upravljanje javnim servisom navodno su, između ostalih, zaiteresovani i Bojana Lekić, bivša glavna urednica, kao i Dragan Bujošević, višegodišnji glavni urednik Politike. Na "čaršijskoj" listi kandidata našli su se i Dejan Jocić, osnivač Prve televizije, direktor RTV Vojvodine Srđan Mihajlović, nekadašnji glavni urednik Trećeg kanala Dragan Karadžić i aktuelni predsednik Programskog odbora RTS Dragoljub Kojčić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE