Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bivši premijer upozorava Britaniju na posledice napuštanja EU

    Ukoliko napusti Evropsku uniju i ostane bez prijatelja i uticaja, Ujedinjino Kraljevstvo će postati evropska Severna Koreja, smatra nekadašnji britanski premijer Gordon Brown.

    Brown je istakao da je Britanija na putu da u narednih deset godina od Nemačke preuzme titulu najmoćnije evropske privrede, ali bi izlazak iz evrozone to ugrozio, preneo je Reuters.

    "Aktuelno stanovište premijera Davida Camerona prema Uniji, koje se najbolje može opisati kao "jednom nogom unutra, a drugom napolju", već je oslabilo međunarodni uticaj Britanije po pitanjima kao što je ukrajinska kriza", upozorio je Brown.

    Bivši premijer Britanije je u autorskom članku za Guardian napisao d se mora reći istina o tri miliona radnih mesta, 25.000 kompanija, 200 milijardi funti godišnjeg izvoza i 450 milijardi funti ulaganja, koji su povezani sa Evropom.

    "Takođe moramo da kažemo da je honkonška opcija "napuštanje Evrope kako bismo se pridružili svetu", zapravo severnokorejska opcija i predstavlja izloženost teškim uslovima života sa malo prijatelja, bez ikakvog uticaja, sa malo trgovanja i još manje ulaganja", smatra Brown.

    Cameron je obećao da će do kraja 2017. godine organizovati referendum o ostanku Britanije u EU ukoliko njegova Konzervativna stranka pobedi na izborima zakazanim za 7. maj.

    Sa druge strane je Laburistička stranka, čiji je Brown član, saopštila da neće organizovati taj referendum, osim u slučaju da zvanični Brisel oduzme Londonu neka značajnija ovlašćenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE