Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turkish Airlines sponzoriše FK Sarajevo

    Fudbalski klub Sarajevo predstavio je svog novog glavnog sponzora, Turkish Airlines, s kojim je drugoplasirani klub prvenstva Bosne i Hercegovine potpisao vredan ugovor.

    Najveća turska aviokompanija postala je glavni sponzor Sarajeva i njeno ime će krasiti prednju stranu dresova, prenosi Index, ali se ne navodi kolika je vrednost sponzorskog ugovora.

    Glavni direktor Sarajeva Dino Selimović na predstavljanju ugovora je rekao da je "FK Sarajevo nedavno bio u velikim finansijskim problemima, pod pretnjom gašenjae, ali je velikom voljom klub u četiri godine okrenut za 180 stepeni".

    Malezijski milijarder i vlasnik engleskog Kardifa Vincent Tan, krajem 2013. godine je postao novi generalni sponzor Sarajeva, a taj potez još je jedan korak prema stabilizaciji i napretku kluba.

    Prema rečima predsednika UO Sarajeva Edisa Kusturice, "ovo je jedan od najznačajnijih trenutaka u istoriji kluba. Dajemo poruku da BiH nije crna rupa. Odredili smo velike ciljeve za budućnost, želimo da ih ostvarimo i u tome nam treba pomoć velikih partnera kao što je ovaj", dodao je.

    Direktor Turkish Airlinesa za BiH Ahmet Salih Kansu istakao je posebno zadovoljstvo što je dogovoren posao s nekim balkanskim klubom jer, kako je dodao, postoje jake istorijske veze s ovom regijom".

    Turski gigant sponzoriše mnoga sportska takmičenja, kao i klubove u različitim sportovima. Proteklih godina sponzorske ugovore potpisivao je i s klubovima poput Barselone i Manchester Uniteda.

    Foto: FB

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE