Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Produžen rok za gašenje analognog signala

    Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije produžilo je rokove za početak gašenja analognog signala za emitovanje televizijskog programa, objavila je Radiotelevizija Srbije.

    Kako navodi RTS, umesto tri, predviđeno je šest termina za gašenje signala po zonama, ali je konačni rok za prelazak na digitalno emitovanje predviđen sredinom juna, ostao isti.

    Prema ranijem Pravilniku o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa i pristupu multipleksu, gašenje emitovanja analognog TV signala trebalo je da počne 28. februara.

    Izmenama tog pravilnika, objavljenim u Službenom glasniku od 13. februara, analogni signal biće prvo isključen u Vršcu 30. marta.

    U drugoj grupi 27. aprila biće isljučen analogni signal na predajnicima Subotica-Sombor i Kikinda, zatim će 18. maja biti isključen na predajniku čot-Venac, a analogni signal koji se emituje sa Avale biće isključen 25. maja, navodi se u pravilniku.

    Predajnici Rudnik – Crni Vrh Jagodina, Tupižnica, Tornik – Ovčar i Deli Jovan biće isključeni u petoj grupi 1. juna, a za 15. jun predviđeno je isključenje predajnika Besna Kobila, Jastrebac, Kopaonik i Cer – Maljen.

    Pravilnik je donet na osnovu Zakona o elektronskim komunikacijama na predlog Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge Ratel.

    Državni sekretar Ministarstva telekominunikacije Tatjana Matić izjavila je nedavno da će proces digitalizacije biti završen na vreme, apelujući na građane koji imaju pravo na besplatne uređaje za digitalizaciju da na vreme podnesu potrebnu dokumentaciju.

    Rok za prijavljivanje socijalno ugroženih građana za besplatnu opremu za prijem digitalnog televizijskog signala produžen je do 15. marta. Matić je navela i da je u ovom trenutku 93 odsto stanovništva Srbije pokriveno digitalnim signalom, a da će do kraja juna biti 95 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE