Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aerodrom najavljuje zapošljavanja

    Zbog povećanja avio-saobraćaja i proširenja kapaciteta, Aerodrom Nikola Tesla će u maju otvoriti 100 do 150 novih radnih mesta, najavljuje vršilac dužnosti generalnog direktora beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević.

    Kako se navodi u saopštenju Aerodroma Nikola Tesla, Vlaisavljević je to najavio nakon potpisivanja novog Kolektivnog ugovora između predstavnika četiri sindikata Aerodroma sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    Dodaje se da je Vlaisavljević kazao da je 2014. godina bila rekordna i da je Aerodrom Nikola Tesla zabeležio povećanje broja putnika za 31 odsto u odnosu na 2013, kao i da se već u januaru 2015. beleži povećanje broja putnika za 14 odsto u odnosu na isti mesec 2014. godine.

    U saopštenju se ističe da je pomoćnik ministra zadužen za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić kazao da je novi Kolektivni ugovor na aerodromu nije mogao ranije da bude potpisan iz administrativnih razloga i naglasio da su pregovori oko potpisivanja završeni i pre roka.

    "Potpisivanje Kolektivnog ugovora koji je povoljniji za zaposlene od prethodnog, dokazuje opredeljenost poslovodstva preduzeća i za društveno odgovorno poslovanje koje je u funkciji opšteg dobra", navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE