Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ključ uspeha: Ulaganje u stručni kadar

    JP Elektromreža Srbije trudi se da ohrabri i podrži mlade stručnjake da svoje karijere i profesionalne potencijale ostvare u svojoj zemlji. Upravo zbot toga, više od polovine zaposlenih koji su u protekle tri godine zasnovali radni odnos u JP EMS, čine obrazovani mladi ljudi ispod 30 godina.

    S obzirom da je osnovna delatnost JP EMS prenos električne energije, upravljanje prenosnim sistemom i organizovanje tržišta električne energije, većinu novozaposlenih čine akademci elektrotehničke struke.

    „Za nas briga o mladima predstavlja brigu o budućnosti Srbije i zato smo jedno od retkih preduzeća koje čini konkretne korake kako bi se mladim i obrazovanim ljudima pružila mogućnost za rad i profesionalni razvoj u zemlji“,  poručuje Kristina Bojović, izvršni direktor za ljudske resurse JP EMS.

    Kroz dugogodišnju saradnju sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, tehničkim fakultetima i srednjim školama širom Srbije, JP EMS organizuje obavljanje stručne prakse za studente završnih godina studija i stručnih srednjih škola. U protekle dve godine praksu je obavilo 70 mladih ljudi, a najbolji su dobili šansu za nastavak profesionalne karijere u preduzeću.

    „Elektromreža Srbije“ ima saradnju i sa Nacionalnim odborom za međunarodnu razmenu studenata za stručnu praksu (IAESTE), preko kojeg svake godine na praksu primi i određen broj stranih studenata. Prijemom stranih studenta u JP EMS osigurava se bolji tretman za naše studente koji odlaze na stručnu praksu u inostranstvo.
    Kao partner na projektu Evropske unije „TEMPUS“ i jedini predstavnik poslodavaca, JP „Elektromreža Srbije“ učestvuje i u razvoju programa karijernog vođenja mladih od 19 do 30 godina. Takođe, u okviru „TEMPUS“ Fondacije predstavnici JP EMS učestvovali su u karijernom događaju stipendista Erasmus Mundus programa Evropske unije. Cilj tog programa je unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja i međukulturnog razumevanja kroz saradnju sa partnerskim zemljama (zemlje koje nisu članice EU).

    JP „Elektromreža Srbije“ ulaže i u modernizaciju visokoškolskog sistema u Srbiji i unapređenje zdravlja i ekološke svesti studenata Beogradskog Univerziteta kroz doniranje novčanih sredstava za osnivanje i izgradnju „Univerziteta u prirodi“ na području rezervata biosfere Golija – Studenica, parka prirode Golija i vazdušne banje Ivanjica pod zaštitom UNESCO-a.

    „Duboko smo uvereni da stručni kadrovi predstavljaju najvažniji resurs svakog uspešnog preduzeća. Zato ćemo se i u narednom periodu predano baviti ulaganjem u razvoj ljudskih potencijala i pažljivo pratiti profesionalni razvoj i karijere mladih stručnjaka sa kojima smo se upoznali“, navodi Kristina Bojović, izvršni direktor za ljudske resurse JP EMS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE