Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Možemo da prodajemo softver i Kini`

    Srbija može Kini da ponudi proizvode iz oblasti softverske industrije, smatra regionalni menadžer Microsofta za tehnologiju Dejan Cvetković i ističe da naša zemlja ima sjajan kvalitet u toj oblasti.

    "Srbija može softver da prodaje i Kini, ali ako najpre napravi analizu onoga šta je potrebno Kini, koja je cena, i na osnovu toga da odluči da li možemo biti konkurentni", rekao je Cvetković za RTS, dodajući i da Srbija ima sjajan kvalitet u oblasti softverske industrije.

    U Srbiji već devet godina Microsoft ima jedan od najvećih razvojnih centara u svetu, svakako najveći u Evropi, koji proizvodi izuzetno kvalitetan softver, a koji se distribuira na svetsko tržište kroz Microsoft direktno iz Srbije, navodi Cvetković.

    Kaže da je danas mnogo jednostavnije razvijati softver, pa ga razume i običan čovek, a ne samo softverski inženjer.

    "Pre desetak godina razvoj softvera je bio privilegija najtalentovanijih iz oblasti softverske industrije, a današnji razvojni alati su takvi da možeš graditi softver tako što ga slažeš kao lego kockice", objašnjava Cvetković.

    Savetuje da treba razvijati softvere koji će biti traženi za dve ili tri godine.

    "Softverska industrija u Srbiji treba da napravi analizu koji trendovi postoje danas i koji će softveri biti neophodni za dve-tri godine. Na osnovu te analize treba da investiraju u razvoj tog softvera", navodi Cvetković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE