Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar tvrdi: Gorivo je jedini direktan trošak parade

  Jedini trošak Ministarstva odbrane za organizovanje vojne parade, povodom obeležavanja 70-godišnjice od oslobođenja Beograda, bio je za gorivo, kaže ministar Bratislav Gašić.

  On je za Danas rekao da su troškovi za gorivo jedini koji se direktno mogu vezati za održavanje vojne parade organizovane 16. oktobra ove godine, ne precizirajući kada će biti objavljeni ti podaci.

  „Nisu istinite tvrdnje da Ministarstvo odbrane krije podatke o tome koliko smo potrošili na organizovanje vojne parade. Ne mogu sada da vam preciziram datum objave podatka, ali to će se sigurno dogoditi“, navodi Gašić.

  On to objašnjava činjenicom da je potrebno više vremena kako bi se našao način da se ti troškovi prikažu.

  Upitan kako je moguće da su samo ti troškovi vezani za tako veliku manifestaciju, ministar odbrane odgovara da su se tu mnogi troškovi poklopili, dodajući da se traži način da se prikažu neke troškovi iz redovnog plana.

  "Ako smo predvideli da ove godine uradimo farbanje trideset tenkova, da li je to trošak parade? A, ofarbali smo trideset tenkova. Da li je trošak vojne parade to što smo svakako planirali da remontujemo određeni broj helikoptera? Da li je trošak parade to što smo imali određenu obuku vojnika", upitao je Gašić.

  Sve smo to već imali u planu. Jedini trošak koji možemo direktno da vežemo za vojnu paradu bili su troškovi za gorivo. Sve ostalo su bile planirane aktivnosti za 2014. godinu, napominje Gašić.

  On dodaje da je grad Beograd platio "postavljanje bine i sve one ograde", odnosno da Ministarstvo odbrane nije imalo taj trošak.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE