Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đakovo dobija najveću laboratoriju za kontrolu hrane u regionu

    Đakovački Inspecto koji se bavi kontrolom kvaliteta hrane i poljoprivrednih proizvoda "zagrizao" je u novu investiciju – izgradnju najveće laboratorije u regionu za kontrolu hrane.

    U realizaciju projekta vrednog 20 miliona kuna kreće se idućeg proljeća. Prostiraće se na površini od 2.500 kvadratnih metara, a biće smešten na ulazu u Osijek.

    Trenutno radimo u četiri laboratorije na različitim lokacijama, na ukupno 1.000 kvadrata što nam je glavni problem pa se zbog prostora ne možemo dalje razvijati.

    Ovako ćemo sve objdiniti na jednom mjstu, u Osijeku, kaže Ante Nevistić, direktor i vlasnik Inspecta koji trenutno zapošljava 55 radnika, a s realizacijom ove investicije taj bi se broj trebao povećati za još 20. Projekat izgradnje i opremanja laboratorije spreman je i za apliciranje prema fondovima EU.

    Imamo svu potrebnu dokumentaciju kao i građevinsku dozvolu. Bilo bi idealno kada bismo preko fondova uspeli da sufinansiramo projekat do 45 odsto ukupne vrednosti. U svakom slučaju, u projekat definitivno ulazimo, jasan je on. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE