Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Država zavukla ruku u džep`

    Nacrtom budžeta za 2015. predviđeno smanjenje minusa u državnoj kasi u poređenju sa 2014, a među najvećim uštedama je preko 56 milijardi dinara, planiranih od smanjenih penzija i plata u javnom sektoru.

    Minus u državnoj kasi iznosiće naredne godine 191,34 milijarde dinara, predviđeno je Nacrtom zakona o budžetu, koji bi trebalo da usvoji Vlada Srbije. Deficit će se, prema ovom proračunu, smanjiti za oko 33 milijarde dinara u odnosu na ovogodišnji.

    Država je svim korisnicima budžetskog novca "zavukla" ruku u džep. Na platama i penzijama tokom 2015. uštedeće se ukupno 56,53 milijarde dinara, i to 25,7 milijardi na zaradama zaposlenih u javnom sektoru, a čak 30,83 milijarde na penzijama.

    Uz smanjenje plata od 10 odsto, sa kojima je krenula još ove godne, država računa i na dodatnih 2,5 odsto uštede na zaradama, jer će budžetski korisnici morati da racionalizuju svoje poslovanje do kraja juna, što podrazumeva i otpuštanje viška radnika.

    >>>>Budžet nema `mesta` za 7.000 plata?

    Svima onima koji ne sprovedu plan racionalizacije sledi kazna. Privremeno im se obustavlja isplata plata iz državne kase, a lokalnim samoupravama pripadajući deo poreza na zarade i dobit pravnih lica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE