Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Philip Morris pomogao pokretanje novih 107 preduzeća širom Srbije

    Kompanija Philip Morris u saradnji sa nevladinom organizacijom ENEKA je na današnjoj svečanoj ceremoniji održanoj u Privrednoj komori Srbije, dodelila 107 grantova za pokretanje malih i porodičnih biznisa u okviru petog ciklusa donatorskog programa Pokreni se za posao. U sklopu svečanosti održana je i tribina o značaju osnaživanja preduzetništva kao jednog od preduslova privrednog oporavka domaće ekonomije.

    Preduzetnici su dobili neophodnu opremu za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa, kao i besplatne poslovne i stručne obuke i stalnu savetodavnu podršku kako bi se što bolje pripremili za konkurentnu tržišnu utakmicu.

    „Kao i prethodnih godina, i ove smo tragali za najboljim preduzetničkim idejama, kojima ćemo pomoći da se razviju i unaprede. U ovom ciklusu izabrali smo 107 malih biznisa, a program o nastavljamo i naredne godine, tako da će u okviru šestog ciklusa do sredine 2015. godine biti pokrenuto još 100 novih malih i porodičnih preduzeća širom Srbije“, istakao je Milivoje Jovanović, menadžer programa „Pokreni se za posao“ ispred NVO ENEKA.

    U tribini na temu „Osnaživanje preduzetništva – preduslov ekonomskog oporavka Srbije“ koja je održana u sklopu ovog događaja, istaknuto je da je uloga preduzetništva od nemerljivog značaja za razvoj celokupne privrede Srbije, te da je neophodno da se mali i porodični biznis konstantno podržava.

    „Ponosni smo na činjenicu da smo za pet godina programa pomogli pokretanje i dalje razijanje 385 malih i srednjih preduzeća, koja uspešno posluju čime je zaposlenje pronašlo preko 1.300 ljudi. Privatno preduzetništvo je stub razvoja ekonomije svake zemlje, a naš program pruža konkretno, održivo i dugoročno rešenje za nezaposlenost, što je svakako jedan od gorućih problema našeg društva“, izjavio je Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova kompanije Philip Morris za Srbiju i Crnu Goru.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE