Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Pomoć SB u zapošljavanju`

    Svetska banka spremna je da pomogne u programima za podsticaj zapošljavanja i o obezbeđivanju sredstava za te namene, kaže ministar za rad Aleksandar Vulin.

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je da su predstavnici SB, sa kojima je razgovarao o programima za podsticaj zapošljavanja i o obezbeđivanju sredstava za te namene, izrazili spremnost da pomognu i podržali aktivnosti Srbije na tom planu.

    Vulin je rekao, da je sa predstavnicima SB razgovarao o socijalnoj zaštiti, o Nacionalnoj službi za zapošljavanje, odnosno o potrebi da se ona menja, kao i o tome kako da se ostvari što više konkretnih programa kojima bi se podstaklo zapošljavanje u Srbiji i kako da se dođe do finansijskih sredstava za te namene.

    "SB je spremna da nam pomogne, kao i Evropska komisija, i mi ćemo te programe itekako iskoristiti", rekao je Vulin, objasnivši da je reč o programima obuke, ali i programima samozapošljavanja, kao i programu Prva šansa.

    Vulin je rekao da je sa predstavnicima SB dogovoreno da se za tri nedelje održi novi sastanak na kom će se konkretizovati sve ono o čemu je razgovarano, o procesu socijalne aktivacije, kao i novim zapošljavanjima.

    "Dogovorili smo se da na konkretnim idejama i predlozima nastavimo da radimo i za tri nedelje imaćemo sledeći sastanak", rekao je Vulin i naveo da je na sastanku bilo reči o tome kako da se pomogne u smanjenju nezaposlenosti i kako pomoći ljudima koji će u narednom periodu eventualno ostati bez posla.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE