Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kraj `anomalije` u isplatama zarada u JP

    Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da od 1. januara naredne godine javna preduzeća koja ostvaruju gubitke, neće moći da isplaćuju plate u iznosima koji sada primaju zaposleni u tim preduzećima.

    "Javna preduzeća imaju plate koje su 20 do 30 opsto veće od prosečnih plata u javnom sektoru, a veće su i od plata u privredi. Prema tome, ta anomalija da javna preduzeća prave gubitke, a isplaćuju plate koje su znatno više od onih u celoj privredi biće eliminisana od 1. januara", izjavio je Vujović.

    Sva javna preduzeća biće praćena vrlo detaljno i da vlada više neće dozvoliti da se dešavaju ovakve situacije, rekao je ministar novinarima nakon predstavljanja Bele knjige Saveta stranih investitora.

    Ukazao je da već godinama važi uputstvo koje zabranjuje svim javnim preduzećima da isplaćuju plate ako imaju neizmirene obaveze, ali da su javna preduzeća do sada nalazile načine da izbegnu ta ograničenja.

    Vujović je precizirao da će javna preduzeća imati "indikatore performansi bez kojih neće biti moguće deliti plate ako se ne ostvare rezultati".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE