Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jeff Bezos najbolji izvršni direktor na svetu

    Čelnik američke kompanija Amazon Jeff Bezos po izboru časopisa Harvard Business Review (HBR) najbolji je izvršni direktor u svetu.

    HBR stoji pri takvoj oceni uprkos najnovijim lošim rezultatima poslovanja. List je sastavio listu vodećih izvršnih direktora u svetu za 1.200 kompanija sadržanih u S&P Global indeksu prema visini povrata kapitala njihovim deoničarima, a temeljem rada svakog izvršnog direktora od stupanja na tu dužnost do zaključno 30. aprila ove godine, preneo je u ponedeljak Business Standard.

    Jeff Bezos pobedio je uz veliku prednost u odnosu na druge kandidate, tumače u tom magazinu.

    Navedeni gubici smatraju se potvrdom Bezosove opsednutosti da na listi prioriteta rast ima prednost pred profitabilnošću.

    Daniel McGinn, viši urednik u Harvard Business Review, kazao je da su se ljudi godinama kladili protiv Bezosa i da nisu bili u pravu. On dodaje da Bezos definitivno ima niz deoničara koji mu veruju zato što ostvaruje rezultate u proteklih 20 godina uprkos mnogim sumnjama.

    Na prvih pet mesta pored Bezosa nalaze se i izvršni direktori kompanija Gilead Sciences (John Martin), Cisco Systems (John Chambers), Allergan (David Pyott) i Simon Property Group (David Simon).

    Pogledajte celu listu

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE