Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Švajcarskim vozom od decembra

    Prvi elektromotorni putnički voz koji švajcarski Stadler pravi za Železnicu Srbije, mogao bi u decembru da bude uključen u srpski železnički saobraćaj.

    Kako se ističe u saopštenju Železnice, proizvodnja novih elektromotornih putničkih vozova u Stadleru odvija se brže od planirane dinamike i u toku su završna ispitivanja prve dve železničke kompozicije.

    Jedan od ta dva voza bi, navodi se, u Srbiju mogao da stigne u narednih mesec dana, kako bi već u decembru bio uključen u regionalni saobraćaj na srpskim prugama.

    Treća kompozicija je u završnoj fazi montaže, a na četvrtom i petom vozu trenutno se radi na sklapanju enterijera i montiranju električne i pneumatske instalacije.

    Podseća se da je sa Stadlerom ugovorena nabavka 21 voza, ukupne vrednosti 99 miliona evra, koje su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj.

    Švajcarski proizvođač će novu železničku kompoziciju predstaviti na najvećem Međunarodnom sajmu transporta "Innotrans 2014" od 23. do 26. septembra u Berlinu, navodi se u saopštenju.

    Demontirano 27 km šina za "Beograd na vodi"

    Kada je reč o pripremama za projekat "Beograd na vodi", Železnice su, u izdvojenom saopštenju, precizirale da je u Savskom amfiteatru, u prvih šest meseci demontirano oko 27 kilometara šina, u okviru prve faze projekta.

    Demontaža šina spada u prvu fazu projekta, a kako je saopšteno, do kraja te faze u železničkoj stanici Beograd biće demonirano ukupno oko 48 kilometara železničkih šina.

    Tačnije, tokom prve faze biće demontirano oko 48 kilometara šina, 105 skretnica i elektrotehnička infrastruktura u savskom priobalju, a procenjena vrednost radova je oko 2,55 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE