Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U očekivanju dogovora sa MMF

    Premijer Aleksandar Vučić, u razgovoru sa stalnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda Daehaengom Kimom, istakao da Srbija mora da nastavi reforme i da očekuje dogovor sa fondom.

    Vučić je naglasio da predstavnici MMF nisu predložili konkretne mere potrebne za fiskalne uštede, ali da su predstavnici Vlade Srbije upoznali Kima sa merama usmerenim na uštede u budžetu i stabilizaciju javnog duga, kao i sa merama za oživljavanje privrede.

    Predstavnici Vlade Srbije su naglasili da će razmotriti mere politike u narednim nedeljama, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

    S druge strane, Kim je u razgovoru s predstavnicima Vlade istakao da sve mere koje će biti preuduzimane kako bi se postigle uštede u budžetu i stabilizovao javni dug, treba da imaju široku društvenu prihvatljivost i da zaštite socijalno ugrožene.

    Kako je saopšteno iz Vlade, sastanku su prisustvovali i ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar za rad Aleksandar Vulin i guverner Jorgovanka Tabaković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE