Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sprint odustao od T-Mobile

    Korporacija Sprint odustala je od namere da kupi američki T-Mobile, deo Deutsche Telekoma, najverovatnije usled protivljenja regulatornih vlasti Sjedinjenih Američkih Država.

    Još je nejasno da li su to nagoveštaji usporavanja spajanja i akvizicija na inače uzavrelom tržištu medija i telefonije u poslednjih nekoliko meseci, piše SEEbiz.

    Korporacija Sprint odustala je od svoje ponude za sticanjem četvrtog po veličini mobilnog operatera u SAD, budući da američki regulator nije pokazao nikakve naznake omekšavanja svog protivljenja, uprkos višemesečnom lobiranju, saznaje se iz izvora bliskih sporazumu.

    To je od retkih neuspeha japanskog SoftBank Corp, čiji je osnivač milijarder Masayoshi Son, a Sprint jedna od njegovih firmi.

    Izvršni direktor SoftBanka izrazio je iznenađenje zbog protivljenja i otpora američkog regulatora tom preuzimanju, ali smatra da će se to u budućnosti menjati.

    Neuspeh Sprinta mogao bi dodatno da osnaži izglede francuskog operatera Iliad, koji je prošle nedelje ponudio DT za preuzimanje 56,6 odsto udela u T-Mobileu 33 dolara po deonici.

    To je znatno manje od Sprintovih 40 dolara po deonici, pa je Iliad trenutno u pregovorima s američkim kablovskim i satelitskim kompanijama da nekako poveća svoju ponudu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE