Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemci `diluju` Ikarbus po regionu

    Autobuse Ikarbusa u Hrvatskoj će prodavati ovlašćeni diler Mercedesa, a ugovor o tome bi trebalo da bude potpisan početkom septembra. I u ostatku regiona ponuda kod nemačkih dilera.

    Preciznije rečeno, sva prodaja u regionu će ići preko dilerske mreže Mercedesa, i to je sasvim normalno jer mi imamo status njihovog nadograđivača na osnovu Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, objašnjava za Novosti generalni direktor zemunske fabrike autobusa Aleksandar Vićentić.

    Za vozilima Ikarbusa sa znakom Mercedesa u zemljama regiona, BiH, Sloveniji, Makedoniji, postoji veliko interesovanje, a činjenica da će sve ići preko ovlašćene dilerske mreže nemačke kompanije može samo da pogoduje našem proizvođaču.

    Ukoliko postignemo konačan sporazum o prodaji u Hrvatskoj, do realizacije posla može doći tek na proleće, kaže prvi čovek Ikarbusa.

    Naime, naš model IK 112 LE je, zasad opremljen Mercedesovim motorom sa "evro 5" standardom, a kako je Hrvatska postala članica EU, i kod njih sada važi propis po kome svi novi autobusi moraju da imaju "evro 6" standard.

    Novi autobus Ikarbusa koje je svečano predstavljen u martu, na Beogradskom sajmu automobila, prolazi kroz rigoroznu seriju testova pre otpočinjanja serijske proizvodnje.

    Da su naši majstori uradili dobar posao, potvrdile su sve kontrole Mercedes-Benza i sertifikat koji je čuvena nemačka kompanija izdala Ikarbusu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE