Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oslobođenje: Privreda u BiH zavisna o Ivicu Todorića

    Sarajevsko Oslobođenje piše da će se posle preuzimanja Mercatora od strane Agrokora za BiH, s aspekta potrošača, ništa značajno neće promeniti, ali s aspekta proizvodnje u ovoj zemlji itekako hoće.

    Dragovan Petrović iz Pokreta potrošača RS-a smatra da je po BiH loše, rekao je Petrović, to što su proizvođači u BiH u lošoj poziciji u stranim trgovačkim lancima, jer kad su se otvarali niko im nije postavljao uslove u pogledu prisustva domaćih proizvoda na policama.

    >>>>> Ivica Todorić postaje najuticajniji čovek na Balkanu

    "Naših proizvoda nema na policama tih trgovačkih lanaca u susednim zemljama, a njihovi su preplavili naše trgovine i mi, umesto svoju, pomažemo njihovu privredu, naš deficit stalno raste. Drugi problem je to što naše firme ne mogu izdržati uslove plaćanja, jer moraju čekati i po šest meseci da naplate robu, a novac im je potreban za tekuće troškove, što utiče na finansijsku sposobnost kompanija", rekao je Petrović.

    >>>>> Todorić: Mercator će postati najuspešnija kompanija u regionu

    Ekonomista Igor Gavran smatra da nije dobro da bilo ko kontroliše tržište, ali da proizvođači koji uđu u taj lanac lakše će se probiti na tržište u regionu, a biće im lakše pregovarati sa jednim trgovinskim lancem, nego sa dva, piše Oslobođenje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE