Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    O čemu su razgovarali Vučić i Blair?

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić i bivši britanski premijerom Tony Blair sastali su se juče u Beogradu i razgovarali o procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

    Bivši britanski premijer izrazio je zadovoljstvo zbog napretka Srbije i pružio podršku evropskim integracijama i namerama Beograda da "sprovede sve neophodne reforme, prihvativši da u tom procesu pomogne srpskoj vladi“.

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da je od bivšeg britanskog premijera dobio uveravanja o njegovoj spremnosti da pomogne Vladi u procesu evropskih integracija.

    "Imali smo odličan razgovor. Od Blaira sam tražio konkretnu pomoć u procesu evropskih integracija i dobio uveravanja da je spreman da svojim ugledom i kontaktima pomogne srpskoj vladi", rekao je Vučić za današnji Blic.

    List dodaje da je Vučić Blairu predstavio političke i ekonomske reforme koje srpska vlada planira da sprovede u narednom periodu, kao i da je dogovoreno da sličnih sastanaka bude i ubuduće.

    Premijer je, takođe, potvrdio da je na dvočasovnom razgovoru, osim evropskih integracija, bilo reči o još nekim konkretnim stvarima.

    "Tražio sam konkretnu pomoć i savet od Blaira i kada je reč o formiranju kabineta. On je poznat po tome da je imao najbolji i najefikasniji kabinet dok je bio premijer, pa je njegovo iskustvo u smislu sistematizacije dragoceno", rekao je Vučić.

    Foto: Vlada Republike Srbije

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE