Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turistički potencijal – Gradske Banje

    Porodična firma Ma.kom d.o.o, već dve decenije posvećena je razvitku medicinsko-fizikalne rehabilitacije u banjskim ustanovama i zdravstvenom turizmu. Kroz oblikovanje idejnih rešenja, realizaciju projekata i raznih invetivnih i poslovnih rešenja, kompanija Ma.kom u prilici je da iz različitih uglova uobliči samu ideju Banje kao takve-Balnee.

    Banje Srbije svakako jesu veliki turistički potencijal,ali je potrebno i vremena i sredstava kao i jasno strukturisana razvojna strategija i plan sprovodjenja same strategije.U tom smislu, u Ma.komu ističu značaj formiranja projekta Gradske Banje.

    Pojam Gradske Banje označava mesto unutar urbane sredine sa jednim od prirodnih faktora u upotrebi.

    Kada se govori o prirodnim faktorima – lekoviti peloid je resurs dostupan na nekoliko različitih geografskih lokacija u Srbiji. Može lako da se pakuje i dostavlja do lokacije Gradske Banje.Sama forma lekovitog peloida omogućava kreiranje više različitih pakovanja i primenu istih na krajnjeg korisnika. Benefiti lekovitog peloida su brojni i naučno verifikovani.

    Kome su namenjene usluge Gradske Banje?

    Gradske Banje namenjene su prvenstveno meštanima, među kojima se posebno izdvajaju dve grupe.

    Pre svega, Gradske Banje namenjene su penzionerima, osobama koje su završile svoj aktivni radni vek. Idealne su za one koji nisu u mogućnosti da sebi obezbede sredstva za putne troškove i troškove smeštaja u banjskom mestu ili jednostavno nisu toliko mobilni.

    Prednosti korišćenja usluga Gradske Banje za njih su:dostupnost korišćenja lekovitog prirodnog resursa tokom čitave kalendarske godine u mestu u kojem žive,mogućnost organizovanog prevoza od njihove kuće do lokacije Gradske Banje,nadzor stručnog lica dok traje tretman,konsultacija sa stručnim licem pre odabira vrste tretmana i plana terapije,anuliranje medđuzavisnih troškova koji podrazumevaju odlazak u udaljeno banjsko mesto,uz pravilno korišćenje lekovitog prirodnog faktora i psiho-fizikalnih tretmana poboljšava se sveukupni blagotvorni efekat na zdravlje krajnjeg korisnika,fleksibilan plan plaćanja tretmana.

    Gradske Banje posebno su pogodne i za zaposlene sa punim radnim vremenom, čiji posao podrazumeva dugotrajno sedenje u kancelariji, prekovremeni rad i česte odlaske na službena putovanja. Slobodnog vremena imaju uglavnom vikendom ili po neki sat tokom večernjih časova kada mogu da se posvete sebi. Nisu u mogućnosti da izdvoje vreme kako bi posetili neko udaljeno banjsko mesto jer su njihovi prioriteti posao,karijera,briga o porodici.

    Prednosti korišćenja usluga Gradske Banje za njih su: dostupnost korišćenja prirodnog faktora u sredini u kojoj žive tokom čitave kalendarske godine,fleksibilan plan formiranja termina u gradskoj banji,konsultacije na licu mesta sa tručnim licem,kreiranje individualnog plana tretmana za pojedinačnog korisnika, kreiranje programa koji umanjuju štetna dejstva svakodnevnog stresa,iskustveni doživljaj ambijenta banje u urbanoj sredini,poboljšanje sveopšteg psiho-fizičkog zdravstvenog stanja kroz program korišćenja lekovitog prirodnog faktora.

    Ljudi u aktivnom i postaktivnom radnom statusu predstavljaju veliki deo sveukupnog stanovništva. Stoga je važno formirati i realizovati projekat Gradske banje kako bi se ovim interesnim grupama omogućio dostupan i kontinuirani pristup lekovitim prirodnim faktorima na način koji će za stalno poboljšavati njihovo opšte zdravstveno stanje,a u cilju regeneracije, rehabilitacije, relaksacije i izlečenja. Stoga, projekat formiranja gradskih Banja možemo posmatrati kao i projekat od javnog značaja.

         Više informacija potražite na www.makomnatura.com

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE