Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU zanemarila rast i zapošljavanje

    Centralna tema italijanskog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, biće rast i zapošljavanje, rekao je italijanski ministar ekonomije Pier Carlo Padoan.

    Ministar je rekao da želi da otpočne debatu o rastu koja će biti ozbiljna i otvorena i što manje ideološka i izrazio nadu da će konačno prestati sa "lažnom debatom" o tome da li treba ili ne sprovoditi mere štednje.

    On je rekao da velika kriza koja je zahvatila celu planetu 2007. još nije prevaziđena i ponovio stav da politika koju je EU od tad sprovodila nije uključivala aspekte koji se odnose na rast i zapošljavanje.

    Padoan, koji je bivši glavni ekonomista OECD, rekao je da EU treba ozbiljno da se pozabavi privrednim rastom. Ili ćemo nastaviti da životarimo u krizi ili ćemo snažno ubrzati rast.

    Razlika između ta dva scenarija leži u ekonomskoj politici. Italija će se tokom svog šestomesečnog predsedavanja koncentrisati na tri velike teme – prioritet unutrašnjem tržištu, sprovođenje strukturalnih reformi i finansiranje rasta. rekao je Padoan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE