Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija ne prodaje srebrninu

    Privatizacija pojedinih preduzeća, poput Telekoma, Dunav osiguranja i Aerodroma biće poštena, kaže premijer Aleksandar Vučić, uz ocenu da nije reč o "prodaji srebrnine". Za EPS se traži manjinski partner.

    Gostujući na RTS, Vučić je podsetio da je Telekom dva puta prodavan, a da oni koji su ga prodavali i nisu mogli da postignu dobru cenu sada kritikuju plan da se ta kompanija privatizuje.

    Pitanje je da li Telekom može da izdrži trku sa konkurentima, primetio je premijer i dodao da "to znaju svi zaposleni" i da je najlakše reći da je neko protiv, iako je jasno da će za tri godine cena te kompanije biti manja.

    On je rekao da je potrebna poštena privatizacija, "a ne lopovska", kakva je bila ranije, da je privatna svojina najbolji oblik svojine i da ne treba imati strah od toga.

    Prema njegovim rečima, Dunav osiguranje je dovedeno u teško stanje zbog lošeg menadžmenta.

    Što se tiče Aerodroma, to je velika prilika za Srbiju, rekao je Vučić i dodao da nam je potreban veći aerodrom.

    Očekuje se dozvola da Air Serbia leti direktno i za SAD pre kraja 2015 godine, kao i veći broj turista. To znači da moramo da imamo veći, i bolji, i ozbiljniji aerodrom, naveo je premijer.

    Kada je reč o Elektroprivredi Srbije, premijer je potvrdio da to javno preduzeće nije na prodaju, ali da se traži manjinski partner.

    Šteta oko milijardu evra

    Na pitanje da li je šteta od poplava milijardu evra, Vučić je rekao da ona ne iznosi toliko, ako se gleda direktna šteta.

    Ali, kad se sabere sve, infrastruktura, poljoprivreda…sasvim sam siguran da je posredna i neposredna šteta oko milijardu evra, ocenio je Vučić.

    Pomoć iz inostranstva za saniranje posledica poplava, kako je rekao, realno će se kretati oko 20 odsto ukupne štete, a sve ostalo ćemo morati mi sami da obnovimo.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE