Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuske firme u Srbiji zapošljavaju mladi kadar

    Francuske kompanije najavile su da će u narednom periodu proširiti svoje poslovanje i uposliti novi mladi kadar u Srbiji u različitim sektorima.

    Iz Francusko-srpske privredne komore poručili su da ni u ovoj tragičnoj situaciji ne smemo izgubiti iz vida prioritete, a za Srbiju je to svakako ekonomski razvoj i zapošljavanje mladih ljudi.

    Tako su u okviru Francusko-srpskog sajma zapošljavanja, održanog 20. maja u Beogradu, u organizaciji zajedničke privredne komore dveju zemalja i njenih partnera, učestvovala francuska i srpska preduzeća iz različitih sektora (industrije, finansija, novih tehnologija), koja planiraju proširenje poslovanja i obima zapošljavanja.

    Primera radi, francuska kompanija Tigar Tyres iz Pirota, planira da udvostruči svoje proizvodne kapacitete i za te potrebe je već zaposlila 50 inženjera različitih profila, a u narednom periodu planira da zaposli jos 40 visokoškolaca.

    "Ljudi su prioritet i mi ćemo nastaviti da ulažemo u ljude", rekli su predstavnici Tigar Tyresa na sajmu, saopštava Francusko-srpska privredna komora.

    Firme učesnice na ovogodišnjem francusko-srpskom sajmu zapošljavanja bile su Axa osiguranje, Egis, Helios fibo, Les Laboratoires Servier, Mlekoprodukt, Paxton Equity, PricewaterhouseCoopers, Societe Generale banka, Tigar Tyres (Michelin) i Utopian.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE