Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Železnici prete opasna klizišta

    Šteta od poplava na železničkom saobraćaju procenjuje se na oko šesti do sedam miliona evra, ocenio je direktor preduzeća Železnice Srbije Dragoljub Simonović.

    Simonović je novinarima u Privrednoj komori Beograda kazao da Železnica Srbije ne može još da uđe na oko 30 odsto koloseka za Bar, kao i da postoje instalacije na zemlji za koje još ne može da se proceni u kakvom su stanju.

    Prema njegovim rečima, šteta još ne može tačno da se proceni, jer će krenuti i klizišta, koja su sada samo površinska, a očekuje se da budu mnogo dublja i opasnija, a to sve još više otežava i početak rekonstrukcije.

    On je potsetio i da je za saobraćaj osposobljena pruga oštećena u poplavama između Svilajnca i Markovca kojom se doprema ugalj do termoelektrana i da se očekuje još jedna železnička kompozicija iz Vreoca za Svilajnac.

    "Imamo dosta ponuda privrednika da nam pomognu. Niko ne postavlja pitanje šta je čije i ko će da plati. Mi radimo, a posle ćemo da vidimo ko će da namiri tu obavezu", kazao je on.

    Simonović je naglasio i da je 200 zaposlenih u železnici svakodnevno mobilisano ukoliko bude potrebna pomoć bilo kom delu Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE