Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moguć izuzetak SB zbog poplava u Srbiji

    Svetska banka mogla bi da odobri Srbiji podršku vrednu između 150 i 200 miliona dolara kao pomoć za otklanjanje posledica poplava, rekli su agenciji Beta u toj međunarodnoj finansijskoj instituciji.

    Kako su rekli u kancelariji Svetske banke u Srbiji, ta institucija već je inicirala internu raspravu o tome kako se najbolje može pomoći Srbiji u ovoj teškoj situaciji.

    Vrlo je teško u ovom momentu reći kolika ukupna podrška SB može da bude. Zbog raznih vrsta ograničenja, uključujući i to da su neka sredstva već odobrena za druge projekte, podrška bi mogla da se kreće između 150 i 200 miliona dolara, rekli su u banci.

    Moguće je da rukovodstvo Banke u Vasingtonu nađe načina da se napravi izuzetak, istakli su u Kancelariji Svetske banke u Srbiji, ali su dodali da je o tome još prerano govoriti.

    Istakli su i da je regionalna direktorka SB za Zapadni Balkan Ellen Goldstein zamolila pre nekoliko dana rukovodstvo u Vašingtonu da pomogne donacijom tako da je doneta odluka da se pomogne sa 150.000 dolara.

    Osim toga, dodali su, u Srbiju je došao i stručnjak Svetske banke za pomoć u hitnim slučajevima i on već radi na procenama potreba za pomoći.

    Svetska banka ima utvrđene procedure za hitnu pomoć koji će se koristiti u i slučaju poplava u Srbiji, rekli su u Kancelariji banke u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE