Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konkretni poslovi sa UAE

    Srbija može da očekuje nove investicije Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nekoliko kompanija iz Dubaija i Abu Dabija dogovorilo je poslove sa srpskim preduzećima, rečeno je posle prvog dana posete privredne delegacije iz Emirata.

    Nekoliko kompanija iz Dubaija i Abu Dabija dogovorilo je konkretne poslove sa srpskim preduzećima, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

    Tako da ćemo već sledeće sedmice moći i konkretno da objavimo podatke, rekao je Sertić novinarima u Skupštini grada, posle razgovora sa predstavnicima privredne delegacije iz UAE.

    On je dodao da će do srede više od 200 privrednika imati direktne razgovore sa predstavnicima oko 20 kompanija iz UAE, navodeći da se vidi poslovna ambicija delegacije da zaista realizuju poslove firmama iz Srbije.

    Predstavnik Ministarstva ekonomije UAE Mohamed al Kait istakao je da već postoji veliki broj oblasti u kojima dve zemlje sarađuju, ali da tu saradnju treba još ojačati.

    Prema njegovim rečima, predstavnici delegacije žele da se bolje sarađuje i da se bolje razvija saradnja u oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva, medicine i informaciono-komunikacionih tehnologija.

    "Takođe smo u naprednoj fazi u potpisivanju i ugovaranju različitih sporazuma", naveo je on dodajući da već postoji sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i o transportnim uslugama što su dobre stvari za razvoj turizma, biznisa i za moguće investitore.

    Privrednici iz UAE prisustvovali su u Starom dvoru prezentaciji nekoliko beogradskih javnih i preduzeća u restrukturiranju.

    Projekte i potencijale za ulaganja gostima iz Emirata su predstavili Direkcija za izgradnju grada Beograda, JP Parking servis i Keramika Mladenovac.

    Emirati su šansa koju ne smemo propustiti

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da Srbija očekuje nove investicije iz UAE i da se radi o čisto ekonomskom interesu obe zemlje.

    "UAE su Srbiju prepoznali kao značajnu investicionu destinaciju i kao najznačajnije tržište ovog regiona", izjavio je Ljajić nakon sastanka sa predstavnicima kompanija iz UAE i ocenio da Srbija tu šansu ne treba i ne sme ispustiti.

    Moramo biti brzi i efikasni u izdavanju dozvola, da poboljšamo naš ukupni poslovni ambijent, da birokratiju smanjimo na minimum, a to će biti najbolji signal i za sve ostale investitore, rekao je ministar trgovine.

    Ljajić je rekao da su neke od 20 kompanija sa kojima je razgovarao, već otvorile, ili planiraju da otvore predstavništva u Beogradu.

    On je kazao da je sa arapskim kompanijama razgovarao pre svega o izgradnji hotela u Beogradu i u pojedinim planinskim centrima u Srbiji.

    Razgovarali smo i o izgradnji tržnih centara, o saradnji u poljoprivredi, odnosno izvozu naših poljoprivredno – prehrambenih proizvoda na tržište UAE, gde postoji apsolutni interes, dodao je on.

    Istakao je da postoji mogućnost saradnje i u oblasti građevine, informacionih tehnologija, nekretnina, a jedna farmaceutska kompanija zainteresovana je za kupovinu srpskih kompanija u toj oblasti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE