Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić i Tadić postigli značajan nivo saglasnosti

    Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vucić izjavio je danas da je na sastanku sa Novom demokratskom strankom (NDS) o ključnim pitanjima postignut značajan nivo saglasnosti, a razgovori će biti nastavljeni tokom vikenda.

    "Mi ćemo tokom vikenda nastaviti razgovore", rekao je Vučić na konferenciji za novinare navodeći da je suština razgovora bio plan i program i ono što je važno za napredak Srbije.

    Vučić je rekao da temeljno i opsežno razgovaralo o situaciji u Srbiji i tome kakvi su poslovi pred zemljom, kakve je reforme potrebno sprovesti,omogućiti fiskalnu konsolidaciju zemlje i stvaranje zdrave ekomonije.

    "Potrebno je narodu da se kaže istina kakva jeste, ništa ne treba da skrivamo, već da se borimo, da vlada treba da bude ozibliljan tim i da svi vodimo racucna o vitlanim državnim i nacionalnim interesima bez obzira da li smo u opoziciji ili na vlasti", rekao je Vučić.

    Vučić je izjavio da će buduća vlada funkcionisati kao ozbiljan tim, kao i da će "političke partije jednom za svagda biti izbačene iz javnih preduzeća i upravnih odbora".

    Vučić je rekao da je Srbiji potrebna vlada koja će da radi, bude ozbiljna, odgovorna, stručna, "a ne da se pravi po kvotama i kontingentima".

    "S time se složio Tadić…Važno je da smo izrazili želju da zajednički radimo za dobro Srbije i izborimo za bolji život građana Srbije", poručio je Vučić.

    Lider naprednjaka je kazao da je sa Tadićem govorio 90 odsto o ekonomiji i socijalnim temama, a mnogo manje o spoljnoj politici.

    "Jasno je da su suština razgovora bili plan i program vlade, napredak Srbije u svim sferama, pogotovo o onome što je život u Srbiji. Zadovljan sam što mi se čini da postoji veća politička odgovornst različitih političkih subjekata, bez obzira da li ćemo biti zajedno u vladi ili u poziciji, te da nećemo braniti nekim stručnim ljudima da uđu u vladu", ukazao je Vučić.

    Tadić: Svi moraju da doprinesu rešavanju problema

    Tadić je izjavio da je u Srbiji nastupio istorijski trenutak kada je nužno da vlada i opozicija složno rade na rešavanju društvenih i ekonomskih problema, i istakao da će se njegova stranka ponašati u skladu sa tim bez obzira da li će biti deo vladajuće koalicije ili ostati u opoziciji.

    "Postoje okolnosti kada se zemlje suočavaju sa istorijskim iskušenjima i vlada će morati da donosi teške odluke, a to neće moći da čini ako pozicija pristupa demagoški tom procesu", rekao je Tadić.

    Tadić je, kako je istakao, veoma zadovoljan današnjim razgovorom, jer su identifikovani ključni problemi društva i načini na koje oni moraju da budu rešavani, a razgovori o mogućoj saradnji SNS i NDS biće nastavljeni narednih dana.

    Sastanak je, prema njegovim rečima, bio gotovo u potpunosti fokusiran na ekonomska i egzistencijalna pitanja, i pokazao da postoji najviši mogući nivo saglasnosti dveju stranaka o tim temama.

    "Nismo imali dogovor o učešću NDS u vladi pre izbora, ali smo imali korektnu debatu. Nastavićemo razgovore da li će NDS ući u vladu ili će biti u opoziciji. Najvažnije je što imamo saglasnost oko problema društva i načina na koji treba da se rešavaju", kazao je Tadić.

    Foto: YouTube

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE