Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samovolja direktora distribucija

    Uvođenjem jedinstvenog upravljanja na nivou čitave Elektroprivrede Srbije godišnje bi se uštedelo 36 miliona evra, izjavio je prvi čovek EPS Aleksandar Obradović.

    To ne znači "beogradizaciju" EPS, kako to sad tvrdi smenjeni direktor "Jugoistoka" Igor Novaković, već znači efikasan i transparentan EPS, u kome se tačno zna ko je za šta odgovoran, rekao je Obradović u intervjuu za Novosti.

    Jedan od razloga smene doskorašnjeg direktora PD Jugoistok su nepravilnosti u radu, koje je utvrdila i Radna grupa Ministarstva energetike, a među razlozima je i protivljenje sprovođenju Polaznih osnova za reorganizaciju EPS koje je Vlada usvojila, kaže Obradović.

    Upitan da li je osam direktora, koji su na njegov predlog smenjeni zbog naduvanih decembarskih računa za struju, i dalje na istim funkcijama, on je rekao da su neki direktori distribucija sproveli predložene mere koje su dobili od JP EPS, a neki nisu.

    To je upravo dokaz samovolje direktora distribucija i to se mora promeniti. Ne može sistem da zavisi od volje pojedinaca, a da posledice takve neefikasnosti trpe građani Srbije. I to je razlog za što hitniju korporativizaciju, dodao je Obradović.

    Prema njegovim rečima, dok se EPS ne reorganizuje, nije moguće ni uraditi procenu potrebnog broja zaposlenih na svim, pa i na rukovodećim radnim mestima.

    Prvi korak u tom procesu su izmene osnivačkih akata zavisnih privrednih društava, potom sledi uvođenje jedinstvenih procedura i optimizacija troškova i radnih mesta.

    Na pitanje da li je preuzimanje firmi koje su obavljale uslužne delatnosti način da se uđe u sistem EPS, jer za njih ne važi zabrana zapošljavanja, on je rekao da EPS ne preuzima takve firme, već deo zaposlenih koji su obavljali poslove za EPS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE