Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Energija znanja u Novom Sadu

    U okviru projekta “Energija znanja” Naftne industrije Srbije, koji je podrška obrazovanju mladih ljudi, u Novom Sadu su otvorene dve renovirane i kompletno opremeljene učionice – u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” i na Tehnološkom fakultetu. Zahvaljujući ovom ulaganju NIS-a u obe obrazovne ustanove obezebeđeni su savremeniji uslovi za rad  mladih talentovanih i vrednih đaka i studenata.

    Po rečima zamenika generalnog direktora NIS-a za organizacione poslove Andreja Šibanova  projekat “Enegija znanja” je zapravo ulaganje u budućnost, kako za NIS, tako i za mlade stručnjake različitih struka. On je istakao da NIS sarađuje s velikim brojem fakulteta, a da je prošle godine za ovaj projekat, kao i projekat “NIS šansa”, koji podržava svršene srednjoškolce i visokoobrazovane mlade ljude bez radnog iskustva da prve radne dane steknu u NIS-u, uloženo oko 140 miliona dinara. Šibanov je ukazao da je reč o pametnom ulaganju koje će obezebediti dobrobit kompaniji, ali i mladim ljudima koji imaju mogućnost da stečeno znanje primene, steknu iskustvo i nova znanja.

    Menadžer projekta “Energija znanja”  Snežana Lakićević istakla je da NIS ima veoma kvalitetnu saradnju s univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu, te da se time ulaže u budućnost. Ona je naglasila da je se sredstva ne daju, već se investiraju u znanje i podržavaju najbolji i najkvalitetniji mladi ljudi. Po njenim rečima, oni uz znanje poseduju i  inovativnost, što je veoma značajno za NIS, ali je, istovremeno, i šansa da oni pokažu šta znaju i da se usavršavaju.

    Rektor Novosadskog fakulteta Miroslav Vesković naglasio je da  je NIS kompanija, koja ima veoma razvijenu društvenu odgvornost. Po njegovim rečima, saradnja Univerzitata u Novom Sadu i NIS-a  je spoj znanja i prakse, nauke i privrede i prirodan spoj dva značajna brenda, svakog u svom domenu, koji će doprineti stvaranju novih vrednosti, što će se veoma brzo i pokazati.

    Po rečima v.d. dekana  Tehnološkog fakulteta Zoltana Zavarga,  saradnja ovog fakulteta i NIS-a veoma kvalitetna i obostrano korisna.  On je naglasio da su obrazovni profili koji se školuju na Tehnološkom fakultetu sve traženiji jer se sve više ulagaže u proizvodne struke, a mogućnost da se znanja stečena na ovom fakultetu, s već odavno potvrđenim kvalitom, primene u NIS-u, koji je takođe veoma visoko plasiran u oblasti svog rada, veoma značajno i za Tehnološki fakultet i za NIS.

    Stipendije, praksa, studentska razmena

    Naftna industrija Srbije do sada je, u okviru programa “Energija znanja” opremio pet učionica. Uz ove dve u Novom Sadu, opremljene su učionice na Tehnološkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, kao i Matematičkoj gimnaziji i Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu. Pored ulaganja u obrazovne ustanova, ovim projemtom NIS  mladeima pruža podršku obezbeđenjem stipendija, te odlascima na praksu i studenstku razmenu na fakultete van Srbije.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE