Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi bi da otvaraju industrijske zone i ulažu milijarde

    Kineska nacionalna elektro-mašinska korporacija SINOMACH zainteresovana je da u Srbiji otvori tri industrijske zone u koje bi uložila po milijardu evra, najavili su Prokuplju predstavnici te korporacije na sastanku sa ministrom rudarstva Milanom Bačevićem i rukovodstvom te opštine.

    Ideja je da im se ponude lokacije u Prokuplju, Kraljevu, ili još jednoj opštini u Srbiji, rekao je ministar Bačević koji je sa predstavnicima te kineske korporacije obišao jednu od tri moguće lokacije za industrisku zonu u Prokuplju.

    Ministar je istakao da je zahtev tog korzorcijuma da im se obezbedi od 60 do 100 hektara zemljišta u komadu, a da su oni spremni da ulože u komunalnu infrastrukturu buduće industriske zone.

    Bačević je istakao da se radi o istorijskoj šansi za Prokuplje i da, kada je reč o ovim kineskim investicijama nemamo pravo na grešku, već im moramo omogućiti odgovarajući ambijent za ulaganje i pripremiti neophodnu projektnu dokumentaciju.

    On je napomenuo da se radi o korporaciji koja zapošljava četiri miliona ljudi širom sveta, koja ima godišnji prosek od 26 milijardi evra i dodao da nije reč o kompanijama posrednicima ili trgovcima, već o direktnim proizvođačima energetske rudarske mašinske i druge opreme.

    Bačević je ukazao da su sve te moguće direktne kineske investicije rezultat strateškog partnerstva koje je prethodno Srbija potpisala sa Kinom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE