Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kalanović: Ne možemo štedeti do kraja života životareći

    URS će se u narednom periodu zalagati da se Srbija uposli što će rezultirati boljim životom i standardom, poručeno je sa tribine ove partije, koja je održana u Čačku.

    Verica Kalanović, potpredsednica URS-a, kaže da na licima građana vidi veliki strah i da ne želi da Čačak ide pravcem kojim je krenuo, tj. nigde. “Moramo prekinuti sa postojećom ekonomskom politikom koja znači stezanje kaiša i zato se razlikujemo od drugih političkih partija. Štednja nije jedini model, a naš su daleko jače investicije. Nama su investicije alat da zaposlimo Srbiju. Imamo previše birokratije, neuređeno sudstvo, korupciju i kriminal, probleme u lokalnim samoupravamo, a nemamo zakone. Ne možemo štedeti do kraja života životareći i zato su nam potrebna ulaganja”, navela je Kalanović. Ona je istakla da niko ne priča o agrarnoj politici, malini, paprici, krompiru. “Mora biti pravednija politika prema poljoprivredi, nju treba okrenuti porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima”, poručila je ona i dodala da se moraju stimulisati mladi koji žive na selu sa 50% većih podsticaja, ali i žene, koje su, kako kaže, neiskorišćena šansa u našoj zemlji.

    Zamenik predsednika URS-a, Verko Stevanović kaže da je Čačku potrebna nova politika koja će omogućiti bolji život građanima. “Od kada je URS izašao iz Vlade promenjena je ekonomska slika Srbije, a uvođenje solidarnog poreza je katastrofalan potez. Štedi se na nečemu na čemu nikada niko nije štedeo. Najveći problemi ove zemlje će biti ljudi stariji od 50 godina, ali URS će tražiti poseban zakon za njih, ukoliko dobije poverenje građana”- konstatovao je Stevanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE