Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Skadarsko jezero nova luksuzna destinacija Crne Gore?

    Rijeka Crnojevića mogla bi da postane ekskluzivno turističko mesto do  2017., izveštavaju podgoričke Vijesti. Naime, kompanija „Montenegro resort“ objavila je na internetu početak prodaje raskošnih vila i apartmana na području Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“.

    Iako je kupovini dostupno već 30 vila na sajtu „Porto skadar lake“ , francuska kompanija, koja bi trebalo da bude investitor,  nije dobila građevinsku dozvolu, saznaju Vijesti. U Ministarstvu turizma i održivog razvoja saopštavaju da nisu dobili zahtev za izgradnju ekološkog odmarališta u Rijeci Crnojevića, dok je Vlada CG, pre nekoliko dana, usvojila studiju lokacije za ovaj projekat.

    Kako je u nacionalnim parkovima zabranjena bilo kakva gradnja koja bi ugrožavala izgled prirode oglasio se i Nacionalni park „Skadarsko jezero“ tvrdnjom da oni nisu zaduženi za izdavanja građevinski dozvola. Takođe su iz te instuticije saopštili da nemaju informacije o eventualnoj izgradnji takvih objekata na teritoriji pod njihovom ingerencijom.

    Građevinska dozvola mogla bi da bude izdata u junu i julu, istakao je svoja očekivanja Ivan Zindović, predstavnik investitora. Dodao je i da  celoukupna vrednost projekta,  iznosi 90 miliona evra. „Zemljište je kupljeno. Imamo sertifikat „Green Globe“ za održivi turizam koji izdaju Ujedinjene nacija pa projekat ni na koji način ne ugrožava životnu sredinu“ naglasio je Zindović u izjavi za Vijesti.

    Foto: Facebook/PortoSkadarLAke

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE