Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počeo skrining o poslovnom nastanjivanju i uslugama

    Srbija i Evropska unija danas su u Briselu počele dvodnevni eksplanatorni skrining za treće poglavlje o poslovnom nastanjivanju i slobodi pružanja usluga.

    Sastanak povodom analitičkog pregleda i ocena uskladjenosti propisa Srbije s pravnim tekovinama EU za Poglavlje 3 otvorile su državna sekretarka Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i savetnica u Direktoratu za proširenje u Evropskoj komisiji Marta Garcia Fidalgo.

    Eksplanatornom skriningu kao članovi srpske delegacije prisustvuju i šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević i ambasador u stalnoj misiji Srbije pri EU u Briselu Duško Lopandić.

    Eksperti Evropske komisije su članovima srpske delegacije koju predvodi Tatjana Matić, kao predsednica Pregovaračke grupe 3, predstavili pravne tekovine EU o poslovnom nastanjivanju i slobodi pružanja usluga, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

    Pojašnjena je Direktiva 2005/36/EZ, kao ključni pravni propis koji uredjuje sistem zajedničkog priznavanja profesionalnih kvalifikacija i uskladjuje pravila koja se odnose na regulisane profesije, sa ciljem osiguranja medjusobnog priznavanja stručnih kvalifikacija i diploma izmedju država članica.

    Svaka država članica mora da ima institucije koje će overavati stručne kvalifikacije svojih državljana i rešavati zahteve za priznavanje stručnih kvalifikacija lica koja nisu njeni državljani.

    Telo koje obezbedjuje poštovanje tih obaveza može biti jedno ili više ministarstava i profesionalna organizacija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE