Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trump bi privukao investitore u Srbiju

    Najavljena izgradnja hotela Donalda Trumpa u centru Beogradu obogatila bi turističku ponudu i rešila problem kongresnog turizma u zemlji, a njegov dolazak bi privukao i druge investitore, smatra ju u Poslovnom udruženju hotelsko ugostiteljske privrede (HORES).

    Trumpov hotel koji bi mogao biti izgrađen u centru Beograda imao bi preko 300 soba, od kojih bi izgradnja jedne koštala izmedju 150.000 i 200.000 evra, dok bi ceo hotel vredeo i do 100 miliona evra. Zapošljavao bi i do 500 radnika, ali i više u samoj izgradnji, smatra Georgije Genov, direktor HORES-a.

    Ukoliko bi Trumpov hotel imao pet i više zvezdica, doprineo bi boljem pozicioniranju Srbije u svetu, turističkom potencijalu Beograda i nikako ne bi ugrozio ostale hotelijere, jer Srbija nema hotel sa pet zvezdica superior kategorije, kaže Neđo Trklja, potpredsednik Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede (HORES)

    "S obzirom da bi to bio prvi Trumpov hotel u Evropi, bio bi to veliki plus za ugled, privredu Srbije i bolje pozicioniranje zemlje u svetu", rekao je Trklja.

    I u Turističkoj organizaciji Beograda (TOB) smatraju da bi izgradnja superluksuznog hotela u Beogradu doprinela ugledu prestonice kao destinacije, kao i njenom plasiranju među konkurentske evropske gradove.

    Kako je agenciji Beta rečeno u TOB-u, Beograd iz godine u godinu beleži rasta posete stranih gostiju, a poslednjih godina to je u proseku za oko 10 odsto. Oni navode i da je trenutno popunjenost beogradskih hotela slaba, ali kako naglašavaju to ne znači da bi Trumpov hotel bio prazan, jer on ne bi privlačio isti sloj turista kao postojeći hoteli, već "džet-set".

    Prema ocenama HORES-a Beogradu nedostaju superluksuzni hoteli, ali i oni sa tri zvezdice za preko 100 osoba, a Srbija bi pod hitno treba da reši i problem nedostatka kongresnog centra koji može da primi više od 500 učesnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE