Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović podneo ostavku

    Ministar privrede Saša Radulović podneo je ostavku zbog zaustavljanja reformi, potvrđeno je Radio-televiziji Srbije u Ministarstvu privrede.

    Kako RTS saznaje u Ministarstvu, razlog za tu Radulovićevu odluku je nepostojanje političke volje za sprovođenje reformi.

    Nedavno je Saša Radulović izjavio da ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Zakon o radu i prateći paket zakona, on više neće biti ministar.  Kako je tada rekao Radulović ukoliko odmah ne prođu zakoni o radu, privatizaciji i stečaju, to je siguran znak da se odustalo od reformi i da se ide na izbore. Tom prilikom ponovio je da za njega nema svrhe da ostaje u vladi, ukoliko se reforme ne sprovedu.

    Radulović je naglašavao da su za ekonomski oporavak i opstanak zemlje neophodne agresivne reforme koje će u kratkom roku postaviti temelj sistema.

    Vlada Srbije povukla je ranije iz procedure izmene Zakona o radu, a za predloge zakona o privatizaciji i o stečaju, koje je već utvrdila najavljeno je da će ponovo biti stavljeni na raspravu pred Socijalno ekonomski savet. To su propisi koje je Radulović predstavljao kao najvažnije za ekonomske reforme u Srbiji.
     

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE